Vés al contingut

Cooperativa ecològica El Llevat

En el context de la Trobada Alternativa de Nou Barris neix, l’any 2010, la cooperativa agroecològica El Llevat de Nou Barris. És un projecte que pren sentit al si d’aquest col·lectiu de persones tan diverses que cerquem noves maneres de fer i d’organitzar-nos per intentar que els nostres barris siguin llocs on nosaltres i els nostres fills i filles hi puguem viure amb dignitat.

Per això creem una cooperativa de fruites, verdures i altres productes alimentaris i d’higiene personal –ecològics i de comerç just–, perquè creiem que podem consumir d’una manera diferent, és a dir: consumir productes que provenen de conreus de pagesos de prop de casa nostra, uns conreus nets de transgènics i de pesticides, lluny de tot el que fa que el consum de verdures hagi esdevingut una tragèdia: aliments de mala qualitat, sense gust i nocius per a la salut. Nosaltres celebrem el que la terra ens dóna quan en tenim cura: verdures i fruites de temporada amb tot el gust! I valorem la feina del pagès pagant-li un preu just. De manera que, més enllà d’aquest malbaratament d’aliments indecent que té lloc cada dia als grans centres de distribució com Mercabarna, i de situacions com ara que els pagesos no cullin els fruits dels seus arbres –ja que els surt més car collir-ho que deixar que la fruita mori a l’arbre–, enfront d’aquesta bogeria sense sentit, defensem un nou model de producció, distribució i consum. I un model igualitarista de relacions socials!

Es tracta, alhora, d’un projecte d’autoocupació per al treballador de la cooperativa, que també compta amb persones que l’acompanyem a fer cistelles i a fer el repartiment i les presentacions públiques de la cooperativa. Afirmem la validesa del cooperativisme com a eina transformadora.

Per trobar-nos i decidir, fem assemblees. I, també per conèixe’ns, els associats i associades fem sortides per anar a veure els pagesos a les terres d’on provenen els aliments que distribuïm i consumim, per saber on fan la mel i com és la granja de la qual ens proveïm dels productes lactis. I aleshores fruïm de dinars i calçotades en aquests mateixos entorns.

Sapigueu que tenim previst organitzar tallers proposats per socis i sòcies relacionats amb l’ecologia i l’alimentació: cursets de cuina, neteja amb productes naturals o maneres d’estalviar energia. A més, anem ampliant constantment la gamma de productes que ara mateix us oferim.

Desitgem que des del nou Casal Popular de Nou Barris i amb la Cooperativa El Llevat (info@llevat.org / www.llevat.org) puguem esdevenir la llavor que creix de noves pràctiques alliberadores.

ANIMEU-VOS A PARTICIPAR-HI,

SIGUEU BENVINGUDES I BENVINGUTS!!!

A %d bloguers els agrada això: