Vés al contingut

Presentació

TROBADA ALTERNATIVA DE NOU BARRIS

Preguntes i respostes per retornar la política al carrer!

 

QUÈ ÉS LA TROBADA ALTERNATIVA DE NOU BARRIS I QUI SOU?” La Trobada Alternativa de Nou Barris som un espai polític obert, assembleari i participatiu. La formem un conjunt de veïns i veïnes, que tenim la inquietud de construir uns barris que decideixin sobre el seu propi futur (els seus problemes, els pressupostos, l’educació, la sanitat, els serveis socials, el transport, l’habitatge, l’urbanisme…). En vista de la desconfiança gradual de la gent respecte als polítics institucionals, volem donar la veu a les persones i retornar, així, la política al carrer: allà on li toca. Aquest és el paper que ha de tenir l’esquerra. El nostre repte no es limita a aconseguir una igualtat d’oportunitats i denunciar les injustícies en una ciutat i món dominats per les grans empreses i els bancs. Anem més enllà, volem que aquestes victòries les protagonitzi la mateixa gent dels barris. Per això, nosaltres només som un vehicle per fer-ho possible. Un vehicle amb la forma, el color, les peces, la velocitat i la direcció que els veïns i veïnes participants decideixin donar-li.

PER QUÈ US HEU CREAT?” Com a conjunt de veïns i veïnes que volem viure en un món just i solidari, en què les grans decisions es prenguin des de la gent i no des dels despatxos, ens plantegem dos línies de treball a Nou Barris: 1) Aglutinar, organitzar i apadrinar iniciatives socials que promoguin la participació, l’enginy, el coneixement, la reivindicació, la solidaritat o la denúncia de les injustícies. En definitiva, fer més forts els moviments socials de Nou Barris; i 2) Crear i potenciar espais de debat i participació perquè els veïns i veïnes, joves, treballadors de tot arreu ens autoorganitzem i construïm els barris que volem, i no pas els barris que volen les immobiliàries, constructores, grans magatzems i polítics professionals.

COM US ORGANITZEU?” La Trobada Alternativa de Nou Barris ens organitzem per grups de treball independents però que gaudeixen d’un paraigües filosòfic comú. Són diferents projectes que tracten temes particulars (exemple: Cooperativa agroecològica El Llevat, Casal Popular 3 Voltes Rebel,Comissió Municipalista, Oficina de Drets Socials…). D’aquesta manera, cada participant troba l’espai (o si no, el crea) en què més li agrada treballar. Sovint, ens ajuntem en assemblea tots els grups de treball per veure quina feina ha fet cadascun, coordinar activitats i compartir experiències. D’aquesta manera, quan hi ha una activitat pública d’algun grup de treball, tothom de la Trobada hi participa i aprenem força d’allò que han preparat els companys i companyes. Diguem doncs, que és un enriquiment mutu a través d’una relació fraternal.

PER QUÈ CONSTRUÏU UN ESPAI DE PARTICIPACIÓ, SI AL BARRI JA N’HI HA?” Nou Barris és un indret on sempre hi ha hagut una gran vida associativa, amb molts espais culturals i d’oci popular. Uns complementen a altres i, entre tots, anem sumant una gran xarxa que ens permet generar una vida veïnal molt rica i solidària. Com més espais gestionats per veïnes hi hagin i més diferents siguin, millor! Defensem aferrissadament la presència de les expressions culturals, artístiques i el lleure alternatiu i creiem que cal complementar-ho amb el debat social, sobre el model de barri i el model de societat que volem. La combinació de tot això és la que ens durà a ser un barri crític, democràtic i constructiu.

SI NO CREC EN LA POLÍTICA INSTITUCIONAL… PER QUÈ HAURIA DE PARTICIPAR EN AQUEST ESPAI POLÍTIC?” El desencís per la política institucional no és un fet aïllat, sinó generalitzat. Nosaltres creiem que tot el que representa la política no hi cap a dins d’una urna cada quatre anys. Volem que la política sigui molt més. La Trobada Alternativa de Nou Barris treballem per retornar la política allà on hauria d’haver estat sempre, al carrer. La corrupció, la jerarquització i els interessos econòmics han de quedar esborrats pel debat i l’assemblearisme com a mitjans per organitzar els veïns i veïnes i construir uns barris democràtics i participatius.

QUÈ IMPLICA UNIR-ME A LA TROBADA?” Per participar a la Trobada, només cal estimar-se els barris i tenir ganes de debatre, conèixer gent i compartir i adquirir nous coneixements.

VULL PARTICIPAR, PERÒ NO SÉ A QUIN GRUP DE TREBALL FICAR-ME” No passa res. Posa’t en contacte amb nosaltres, t’explicarem més àmpliament el projecte i quins són els grups de treball que actualment funcionen. De moment vine a les assemblees on hi participen tots els grups, i ves veient quin et motiva més.

TINC UNA INICIATIVA, PERÒ NO HE TROBAT GENT PER TIRAR-LA ENDAVANT” Cap problema! Potser hi ha altres persones que busquen el mateix. Volem que això també sigui un punt de “trobada” d’idees. Vine i proposa la teva iniciativa i potser coincidiràs amb altres persones que voldran compartir-la i materialitzar-la, i la Trobada us donarà aquesta embranzida que us falta.

ELS MEUS COMPANYS/ES I JO, FA TEMPS QUE TREBALLEM EN UN COL·LECTIU I, SENSE RENUNCIAR A RES DEL QUE FEM, VOLDRÍEM CONÈIXER-LOS, I POTSER COORDINAR-NOS AMB LA TROBADA” Fantàstic. Veniu a explicar-nos el vostre projecte i a compartir les vostres experiències. Tan enriquidor serà per a vosaltres, com per a nosaltres. Alhora, també ens coneixerem mútuament i podrem establir la coordinació que considerem adequada.

EM FA UNA MICA DE POR ENTRAR A UN LLOC ON NO CONEC NINGÚ” No pateixis. Al principi, aquí pocs ens coneixíem. Nosaltres intentem crear un ambient fraternal, integrar tothom i fer forta la cohesió, perquè, en definitiva, és aquest el model de societat que volem. No hi ha ningú que tingui més veu que un altre, i les decisions es prenen en assemblea, i buscant sempre el consens.

SOM-HI!” A la Trobada Alternativa de Nou Barris ningú no hi és imprescindible, però tu ets necessari o necessària. Creiem que en un moment on la política institucional està tan degradada per l’acció dels propis protagonistes, cal que la construïm des dels barris. T’estem esperant per construir el Nou Barris del segle XXI, uns barris de gent activa, crítica, participativa i reivindicativa, que discuteix, decideix i construeix el seu propi futur.

Sense tu, no som prou!

Vine a construir respostes per a Nou Barris!!!

A %d bloguers els agrada això: