Skip to content

Censura a l’Audiència del Districte de Nou Barris

5 Desembre 2013

 

Autor: @cupairenoubarri

Autor: @cupairenoubarri

 

La regidora Imma Rognoni arriba 20 minuts tard.

A la sala ja hi som les 99 persones permeses a l’audiència pública. N’hi ha que s’han quedat a fora i no han pogut entrar. La guàrdia urbana i els mossos d’esquadra controlen l’entrada tot fent un passadís per tal d’impedir la fluïdesa de l’exercici democràtic del veïnat dels barris del districte.


Comença l’audiència i tenen la paraula el gerent i la regidora.

El gerent llegeix, entre altres obvietats, que la residència de gent gran del carrer Molí no es posa en funcionament per manca de diners i que el passat 7 d’octubre, quan una cinquantena de persones es van concentrar de manera pacífica davant l’Oficina de l’Habitatge del districte de Nou Barris de l’Ajuntament de Barcelona, no hi va haver càrrega policial sinó “un cordó de seguretat”. La gent crida: “Mentiders! Nosaltres hi érem!”


La primera intervenció, la de la Comissió Municipalista de la Trobada Alternativa de Nou Barris (CUP de Nou Barris) és censurada per la presidenta de l’audiència, Carmen de Andrés (PSC), que no ens vol deixar intervenir per ser “una entitat política”. Entre les queixes dels assistents, la intervenció es fa finalment a escala personal.
Demanem autoanàlisi sobre la restricció de l’entrada a l’audiència i exigim la retransmissió en streaming de la mateixa a l’espera d’un espai més gran per una audiència realment pública tal com el seu nom indica.
Un segon company de la Trobada alternativa de Nou Barris i la CUP de Nou Barris, abans de preguntar pel compromís de la regidora –que al novembre va dir que es faria la cessió d’un espai al banc d’aliments a Ciutat Meridiana, i que a data 2 de desembre encara no s’ha fet–, pregunta on està establert que les entitats polítiques sense representació al consistori no puguem intervenir a les audiències públiques i des de quan. Segons la presidenta, la decisió va sortir d’una junta de portaveus. La nostra resposta es clara: aquesta decisió hauria d’afectar exclusivament els partits amb representació i que han signat aquest acord. Posteriorment, hem revisat el Reglament de participació ciutadana i, efectivament, no hi ha res que afirmi que una entitat no pugui participar a l’Audiència com a entitat política. Pròximament farem públic un comunicat sobre aquesta qüestió, una enèsima mostra més de l’actitud totalitarista de CiU i PSOE a Nou Barris.
Finalment, el nostre company insisteix en parlar en nom de la Trobada i de la CUP, deixant en evidència la sra. De Andrés. Més tard, la intervenció d’un altre company dels moviments socials de Nou Barris afegeix que totes les entitats, veïns i associacions del barri són polítics i tenim lloc en aquest espai amb dret de paraula.


Entre altres intervencions, una veïna demana a la regidora que trepitgi més Nou Barris i que intenti ser més humana.


Es proposa que els consellers seguin a les cadires buides on seuen els dies de plenari i així menys veïnat quedi fora.


Un veí expropiat de Torre Baró pregunta per què ha de pagar 600 € d’IBI afirmant que no ha demanat cap hipoteca (tot i l’obligació de l’administració a adquirir-la) i acusant-los d’haver camuflat l’operació lucrativa a costa d’ell.


Un altre veí afirma que el feixisme matava la gent a cop de fusell però que ara la maten a base de fred i gana.

Una afectada per desnonament pregunta on pot anar un cop desnonada, ja que té dret a un habitatge digne i exigeix una solució.


Una veïna exposa, amb xifres precises, els milions d’euros que es gasten en sous i banalitats havent-hi tanta misèria al barri.

Llavors, quan la presidenta talla la intervenció d’una veïna en greu situació d’exclusió que ha patit tota mena d’irregularitats per part de l’Administració, estant embarassada del quart fill i que estava exposant la seva situació, tots els veïns presents a l’audiència intervenim per fer callar a la presidenta i permetre que la veïna acabi la seva intervenció.


La Regidora Irma Rognoni (Unió Democràtica) manté els ulls abaixats i està pendent del seu telèfon mòbil durant la intervenció, totalment aliena a la situació dramàtica de la veïna de Ciutat Meridiana, actitud fortament recriminada pels assistents a l’audiència.


Ciutat Meridiana pregunta a la regidora on són els pisos de lloguer Social i la convida al barri a veure les màfies fent negoci i el problema d’alimentació.

En diverses ocasions es demana la dimissió de la regidora Rognoni.

Una companya de vocalia de Sanitat exposa la tràgica situació de la sanitat pública i els copagaments que condemnen literalment a mort als pacients de malalties greus i/o terminals que no tenen recursos per poder pagar els medicaments.


Finalment, Nou Barris Cabrejada llegeix la denúncia sobre la vergonyosa venda d’habitatge públic a preu de saldo a un fons voltor de Madrid, el grup Azora, perquè pugui especular lliurement i, entre crits d’“El barrio no se vende, el barrio de defiende” i “Fora mafiosos dels nostres barris”, la majoria de participants de l’Audiència sortim de la sala i ens dirigim a l’enorme arbre de Nadal de Tous situat a la porta de la seu del districte on se substitueixen els vergonyosos ossets per cartells de denúncia per la venda de l’habitatge públic a mans de la màfia político-financera.

 

Com a membres de la Trobada Alternativa de Nou Barris denunciem la creixent repressió política i policíaca als nostres barris, intentant impedir l’expressió democràtica de la gent tant de forma individual com col·lectiva. Aquesta dinàmica dictatorial no fa més que legitimar totes les lluites populars que es donen al districte per recuperar els nostres drets i posar en evidència, un cop més, les actituds i les conductes profundament antidemocràtiques de l’equip de govern i dels seus còmplices. La lluita és l’únic camí cap a una democràcia real veritablement emancipadora i participativa. No ens quedarem de braços plegats:

Visca la terra i fora el mal govern!!!

 

 

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: