Skip to content

Face, la lluita continua!

22 Setembre 2013

El passat divendres 30 de d’agost es va fer a Nou Barris el ja tradicional acte d’homenatge al guerriller llibertari Josep Lluis Facerias, el mateix dia en que fou assassinat en una emboscada de la policia franquista l’any 1957 a l’encreuament dels carrers Pi i Molist i Passeig Verdum.

Enguany, tal com ha succeït als darrers anys, l’acte estava organitzat per la Marxa-Homenatge als maquis, i va aplegar més d’un centenar de persones que van voler recordar la lluita d’un dels darrers guerrillers urbans del maquis anarquista. Després de les corresponents ofrenes florals a la placa que recorda el lloc de la seva mort, van intervenir, primer, un veí que fou testimoni de l’emboscada que va acabar la amb vida d’en Facerias, i després un historiador que va glossar la seva figura, tot destacant-te les virtuts com a organitzador, guerriller i lluitador infatigable per la llibertat i la justícia social. També va destacar que la guerrilla urbana catalana d’aquella època va servir de precedent i referent per a altres experiències similars a Llatinoamèrica.

Posteriorment, un torn de paraules obert a totes les persones assistents va permetre que qui volgués pogués dedicar unes paraules a la memòria d’en Facerias. Una companya nostra va denunciar el fet que l’Ajuntament de Barcelona encara no hagi dedicat cap carrer, plaça o espai públic a un lluitador per la llibertat com en Facerias, contribuint així a l’amnèsia històrica postfranquista pactada durant la Transició. També va remarcar la importància que des de la pluralitat de trajectòries polítiques i sindicals se sàpiga estar unit en el record d’aquelles figures que ho donaren tot en la lluita contra el feixisme i per un societat sense classes ni explotació. Per últim, l’acte es va cloure amb l’emissió d’un documental sobre el maquis a Catalunya.

Per part nostra, valorem molt positivament que aquest acte gaudeixi des del 2011 d’una molt bona assistència i estem segures que aquestes mirades al passat ens ajudaran d’una manera imprescindible a construir un present i un futur de llibertat i justícia per a tots els pobles i per a tots els treballadors i treballadores.

Comissió Municipalista – CUP Nou Barris

Trobada Alternativa de Nou Barris

http://cupnoubarris.wordpress.com/2013/09/02/face-la-lluita-continua/

Face, la lluita continua!

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: