Skip to content

Algunes dades entorn #9barris: l’atur registrat

2 gener 2013

Extret de: La Fleca

Les dades que ara exposarem són les relatives a les registrades el mes d’Octubre de 2012. Si en algun moment s’ha hagut de recórrer a dades d’un altre mes o d’un altre any per elaborar els resultats, es fa l’aclariment en cada cas.

Abans d’entrar en matèria, una dada demogràfica: quina és la població de cada barri de Barcelona?Aquí tenim la classificació:

població per barris de bcn

En el cas de Nou Barris, d’entre els cinc barris amb menys població de tota Barcelona, el nostre districte compta amb tres: Vallbona, Torre Baró i Can Peguera. I dels barris amb més població, Nou Barris no treu el cap fins al 25è lloc, on la Prosperitat es situa amb els seus 25.694 habitants.

  1. L’atur a Nou Barris i a Barcelona

Atur estimat per districtes

Rere els districtes de Sant Martí i de l’Eixample, Nou Barris completa el podi de l’atur registrat. Aquest13,17% d’atur registrat (alerta! Atur registrat no vol dir, ni de lluny, que sigui el total d’aturats. Només aquelles persones aturades que figuren inscrites al SOC), com es distribueix als barris del nostre districte?

taula aturats per barris de nou barris

Que traduït en un gràfic, seria això:

% atur sobre total nou barris

És força estrany, oi? Torre Baró només representa un 1,73%, Can Peguera un 1,15% o Vallbona un 1,05% sobre el percentatge total d’aturats de Nou Barris. Estem parlant de barris amb plena ocupació? No pas, tan de bo. Si ponderem el % d’atur registrat sobre el total de població activa de cada barri, observarem que les dades pateixen una transformació que ni el Doctor Jekill i Mr. Hyde. Per realitzar el càlcul de la població activa de cada barri, he hagut de prendre les dades de grups d’edat del 2011, seleccionant aquells grups que contenen dels 15 als 64 anys (per veure les diferències entre atur registrat i enquesta de la Població Activa, cliqueu aquí). Com ha passat un any, aquestes franges han de representar les persones de 16 a 65 anys que, encara avui en dia, són el grup d’edat activa. No deixa de ser un càlcul estimat i fins i tot barroer (ho reconec), però no he trobat cap solució més raonable:

% atur sobre total població activa de cada barri i de nou barris

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: