Vés al contingut

L’Ajuntament de Barcelona multa per defensar la llengua catalana

19 Desembre 2012
defensem la llengua i la cultura vinguem d'on vinguem

El mural, d’uns deu anys d’antiguitat, es troba situat a Canyelles

Quatre persones veïnes de Nou Barris han estat multades per l’Ajuntament de Barcelona amb quantitats d’entre els 375 i 500 euros. El motiu és la voluntat veïnal de mantenir un mural, d’uns deu anys d’antiguitat, en defensa de la llengua i la cultura popular catalanes, assetjades a causa del procés d’imposició colonial que patim des de fa segles, i, en l’actualitat, amb més vigència que mai per les darreres imposicions lingüicides al món escolar de l’actual ministre de l’Estat espanyol José Ignacio Wert.

Els fets van succeir el 7 de setembre de 2011, a mitja tarda, quan quatre patrulles de la Guàrdia Urbana van impedir la continuació de l’activitat veïnal de repintar i mantenir el mural al barri de Canyelles, el qual va ser fet amb permís de l’Ajuntament de Barcelona gairebé fa deu anys. Hi apareixien una colla de diables, una de bastoners i una altra de castellers, i hi havia dos textos: “Defensem la llengua i la cultura vinguem d’on vinguem” i “Prou atacs al català”, signats per “Nou Barris per la llengua”.

La CUP de Nou Barris denuncia la gran hipocresia de l’Ajuntament de Barcelona que, paradoxalment, defensa la llengua catalana com a element propi del territori; i en demana la retirada imminent de les multes. De fet, l’alcalde de la ciutat, Xavier Trias, i la seva executiva van desestimar el recurs fet pel veïnat de Nou Barris i n’han tornat a confirmar la multa. Arran d’aquest fet, és evident que CIU i les seves aliances polítiques actuen d’una manera partidista, ja que l’expressió institucional a favor de la llengua catalana no és res més que la voluntat de quedar bé davant de la societat. Resulta clar que les multes que han rebut els veïns i veïnes de Nou Barris tenen la intenció política de fer retrocedir i impedir la feina –real– diària de carrer (a les escoles, als casals, als ateneus, als espais de socialització de la llengua).

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: