Skip to content

TMB demana 2 anys de presó per a dos conductors d’autobús

18 Desembre 2012

Mercader i Garganté absolucióSaturnino Mercader i Josep Garganté (aquest últim veí de Nou Barris i membre de la Trobada) afronten un judici per haver fet una roda de premsa denunciant un abús d’autoritat d’uns comandaments de l’empresa.

Història dels fets

El motiu d’aquest procés penal és la feina sindical que Josep Garganté –al moment dels fets, portaveu de la CGT d’autobusos de TMB– i Saturnino Mercader van dur a terme per defensar públicament en roda de premsa un treballador sancionat per TMB. En aquesta roda de premsa els dos companys van explicar que, mitjançant una gravació penjada a internet, es va conèixer que un comandament de l’empresa havia donat l’ordre de provocar intencionadament un treballador per així poder-lo sancionar amb un major càrrec (llegir denúncia).

La reacció de la direcció de TMB va ser sancionar amb suspensió de 4 mesos de feina i sou en Josep Garganté i en Saturnino Mercader, els quals van guanyar el judici, i també iniciar un procés penal acusant-los d’atacar la intimitat i l’honor del cap de l’empresa i dels comandaments quan van fer referència a la gravació durant la roda de premsa.

Demà dimecres 19 de desembre es celebra el judici penal.

La Trobada Alternativa de Nou Barris donarem tot el suport als treballadors encausats perquè:
– s’acusa als sindicalistes de denunciar públicament un abús de poder per part de l’empresa.

– l’empresa TMB no ha aclarit (i encara menys, no ha pres mesures) el cas de provocacions cap el treballador Manuel Casado.

– és una continuació de la persecució al sindicalisme de la plantilla d’autobús, en un moment on la política de l’empresa es basa en fer pagar la crisi a la plantilla i als usuaris/àries. Això sí, sempre mantenint una “plantilla” de directius àmplia i ben remunerada.

Per tots aquests motius, des de la Trobada, us convoquem demà dimecres 19 a les 11h30 a la porta de la Ciutat de la Justícia de Barcelona (al costat de la Gran Via), per expressar la solidaritat amb els companys Saturnino Mercader i Josep Garganté.

La solidaritat és la tendresa dels barris!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: