Skip to content

La síndica de BCN critica a l’ajuntament que esborrés un mural que demanava la dimissió de Boi Ruiz

13 Novembre 2012

Notícia extreta d’El Periódico:

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha criticat a l’ajuntament de Barcelona que ordenés esborrar un mural a la ronda de la Guineueta perquè criticava la política sanitària de la Generalitat i demanava la dimissió del conseller de Salut, Boi Ruiz.

La síndica ha demanat a l’ajuntament que reguli amb normes “objectives, eficaces i transparents” les pintades sobre parets i murs per garantir el dret d’expressió dels ciutadans sempre que no representin cap ofensa.

Vilà ha fet aquesta petició al resoldre una queixa presentada per una associació del districte de Nou Barris que va denunciar que els serveis municipals van esborrar un mural pintat a la paret en què es demanava la dimissió del conseller.

La síndica ha resolt que l’ajuntament ha d’autoritzar o denegar pintades a les parets sempre amb criteris objectius i regulats en unes normes que els assegurin, protegint “el dret a expressar i difondre lliurement les opinions de la ciutadania”.

La queixa es va originar perquè els serveis municipals van esborrar un mural pintat a la ronda de la Guineueta Vella per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) en què es llegia: “Defensem la sanitat pública. Boi Ruiz dimissió”.

Vilà recorda que “els polítics estan subjectes a la crítica ciutadana i demanar la dimissió d’un conseller o posar en dubte la seva política no és un motiu que pugui representar una ofensa a l’honor o a la intimitat de la persona a què s’al·ludeix”.

La síndica també retreu a l’ajuntament que no hagi respost a les peticions del col·lectiu i li recorda que l’administració pública “té l’obligació de respondre a les peticions dels ciutadans i de donar una resposta congruent”.

Articles relacionats:

El Districte de Nou Barris censura un mural en defensa de la sanitat pública

Mural Canyelles

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: