Skip to content

La Trobada Alternativa de Nou Barris se solidaritza amb les vaguistes de l’educació pública a partir del 12 de setembre

15 Juliol 2012

La Trobada Alternativa de Nou Barris dóna suport a les treballadores i treballadors de l’educació pública en lluita, a Nou Barris i a tot Catalunya i Ses Illes Balears, i a les més de 3.000 mestres que a partir del setembre perdran la feina. Us manifestem la nostra solidaritat i us donarem suport en la convocatòria de vaga de la Coordinadora d’Interzones (constituïda assembleàriament per treballadors de l’educació pública i militants de base de tots els sindicats) i la Confederació General del Treball (CGT). Cridem la col·lectivitat educativa i la gent de Nou Barris a treballar colze a colze a través de les diverses mobilitzacions. La més destacada és la vaga dels centres educatius públics que s’iniciarà als dies 12, 13 i 19 de setembre (primer dia lectiu dels diferents centres públics de Primària, Secundària, Cicles i Escoles d’adults), i el 26 i 27 de setembre. L’objectiu consisteix a capgirar aquesta guerra a mort del Dept. d’Ensenyament contra l’educació pública. Li exigim que acordi amb les vaguistes un calendari de negociació sobre el conjunt de tisorades sofertes i que el govern del Districte –cosa impossible!– vetlli pel manteniment de la qualitat dels nostres centres educatius.

Acomiadaments massius, precarització del treball docent, davallada de finançament per a l’atenció a la diversitat, les beques de menjador, llibres i colònies escolars, augment desproporcionat d’alumnes per classe, manca de cobriment de baixes laborals fins al 10è dia, el fet que no es pagarà el 100% del sou en cas de baixa, contínues reduccions salarials –també per als substituts–, tancament de grups de P3 i de 1r d’ESO al CEIP St. Josep Oriol i a l’IES Picasso de Nou Barris… aquest és el model de país que defensa el govern regionalista i burgès de Convergència i Unió: destruir l’educació pública catalana mentre finança les escoles privades concertades amb fons públics.

Encoratgem les plataformes docents, les assemblees i comissions d’educació de les distintes entitats veïnals, les AMPA, els col·lectius populars, a més de tots els sindicats, a treballar perquè la vaga triomfi i recuperem el que hem perdut. No es pot malbaratar en dos anys el fruit de més d’un segle de combats, ni volem veure les nostres escoles i instituts convertits en guetos per a miserables.

ÀNIM NOU BARRIS, FORÇA I UNITAT POPULAR EN LA LLUITA PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA I LA JUSTÍCIA SOCIAL!!!

2 comentaris leave one →
  1. Anna permalink
    17 Juliol 2012 8:23 pm

    Gràcies companys/es, aquesta vaga no serà fàcil perquè neix des de baix i no compta amb el suport dels grans sindicats. És per això que, ara més que mai, el vostre recolzament actiu, així com el d’altres col.lectius socials, és fonamental per tal de poder tirar-la endavant. Gràcies per recordar-nos que no estem sols. Salut i lluita! (coord. Interzones Docent)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: