Skip to content

Defensem els nostres mitjans d’informació! Solidaritat amb les ràdios lliures!

9 Juliol 2012

La Trobada Alternativa de Nou Barris manifesta la seva solidaritat i suport a les companyes i els companys de Contrabanda FM, Ràdio Pica, Ràdio Línia IV i, especialment pel fet de ser de Nou Barris, de Ràdio Bronka de Roquetes.

Ho fem en vista de la intenció de la Subdirecció General d’Ordenació de l’Espai de Comunicació Audiosivual de la Generalitat de Catalunya de tancar, mitjançant el xantatge econòmic d’imposar una multa de 100.000 € a aquests mitjans, el centre emissor del Turó de Rovira, que acabaria ofegant les seves veus.

En una societat burgesa i classista com aquesta, l’existència de mitjans transformadors, autogestionats i crítics que han canalitzat la participació de milers de persones i col·lectius de Nou Barris i de la ciutat hauria de ser defensada pels mateixos poders públics que pretenen tancar-los. En contra d’això, i sota l’excusa mesquina que l’ordenament legal actual no aclareix la inclusió amb tots els ets i uts de les ràdios lliures, s’exerceixen polítiques de censura en termes propis d’una societat totalitarista.

En conseqüència, exigim el cessament urgent del responsable de la Subdirecció General d’Ordenació de l’Espai de Comunicació Audiosivual i que el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, articuli els processos necessaris perquè aquestes emissores puguin continuar exercint la seva tasca. La feina de mitjans com Ràdio Bronka i la resta dels esmentats –que mai no han negat l’accés a un veïnat necessitat d’expressar el que els mitjans convencionals burgesos, públics i privats, no volien recollir– demana el nostre suport, per això rebutgem aquesta nova ofensiva dins el camp radiofònic, que només té dos objectius: facilitar els negocis privats sense continguts d’interès social, i homogeneïtzar els processos de desinformació sobre els conflictes que hem d’afrontar quotidianament.

Per la llibertat d’expressió i d’emissió a les ones, no al tancament de l’antena del Turó de la Rovira!

Barcelona, 6 de juliol del 2012

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: