Skip to content

Manifest de la Trobada Alternativa davant l’èxit de la Vaga General massiva a Nou Barris. I ara què fem?

13 Abril 2012

La Trobada Alternativa Nou Barris saluda els veïns i veïnes per la participació multitudinària a la vaga general del 29 de març durant les mobilitzacions dutes a terme en tot el districte des del matí fins a la tarda, en què milers de persones es van afegir a la marxa que, des de la pl. de la República (exLlucmajor), va transcórrer fins al centre de la ciutat, on hi havia convocades les diverses manifestacions. L’altíssim grau de participació en les mobilitzacions i en els recorreguts dels piquets informatius, la implicació del veïnat donant suport a la lluita –moltes botigues van tancar solidàriament– i el grau de combativitat de les reivindicacions plantejades reflecteix la gravetat del moment històric que estem vivint: un procés descarnat de lluita de classes en què la burgesia catalana està marcant a la burgesia espanyola el camí a seguir.

Vaga General a Nou Barris (Manel Sala)

Davant de la mobilització popular creixent a Nou Barris, la resposta dels poders polítics i econòmics ha consistit de nou en la repressió: mentre es perdona els qui evadeixen el gran capital, s’intenta atemorir els treballadors i les treballadores amb la força bruta i noves legislacions repressives. Així i tot, la repressió policíaca per part de la guàrdia urbana i els mossos no ens va aturar. Van fer diverses detencions arbitràries de manifestants pacífics –inclosos menors d’edat–, i en canvi no van evitar quatre intents d’atropellaments per part de conductors insolidaris a l’Avinguda Meridiana i la Ronda de Dalt.

Fem una crida al veïnat de Nou Barris, inclosa especialment la joventut, perquè tothom entengui que només amb la nostra unitat d’acció, ajuntant forces, podrem plantar cara a aquest canvi de model social que pretén convertir-nos en gent submisa i esclava d’un nou ordre mundial fundat en la més brutal explotació.

Des de la Trobada Alternativa de Nou Barris defensem el nostre dret a decidir com autogestionar-nos i a plantejar alternatives alliberadores a l’ús dels recursos públics lligades a les necessitats de la majoria popular, en contra dels interessos econòmics i polítics de les elits governants. El context específic del districte exigeix alternatives específiques, d’aquí les lluites pel CAP de la Guineueta, i per la gestió des del barri del camp de futbol de Porta, les lluites contra els desnonaments i la defensa dels llocs de feina després de la brutal reforma laboral.

Piquet del matí a Nou Barris (Manel Sala)

Per això, donem suport a totes les entitats que s’encaminin a autoorganitzar a Nou Barris espais plurals que coordinin el dia a dia de la defensa dels treballadores i treballadors al districte.

Només unint forces serem capaços de plantar cara i guanyar aquest combat social. N’estem fartes de ser tractades com una mercaderia dels poders polítics i econòmics. Diem prou en nom de la nostra dignitat i del futur dels nostres fills i filles. Us encoratgem a ajuntar-nos, a intercanviar experiències, dialogar i discutir per construir una veritable autoorganització veïnal des de la unitat popular, que expressi el nostre suport mutu i que materialitzi la nostra capacitat de mantenir la continuïtat en una batalla que es presenta duríssima.

Som al Casal Popular de Nou Barris:
Passeig d’Urrutia-125 (de dl a dv, 17.30 a 21.30 h)
https://trobada9barris.wordpress.com/
trobadaalternativa9barris@gmail

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: