Skip to content

Visita i calçotada a Sant Joan Despí

21 febrer 2012

El passat 18-2-2012 les sòcies i socis del Llevat de 9 Barris i Gràcia vam anar a visitar en Josep i l’Anna, els pagesos que ens faciliten verdures a la cooperativa.

Ens van explicar com funciona l’agricultura ecològica versus la convencional, els tipus de tractaments que fan, que mai poden ser de síntesis química; que fan rec amb gota a gota amb aigua de pou; que habitualment utilitzen fems o bé de cavall o bé un compost que venen que és d’ovella.

La majoria de vegades planten les verdures, tot i que de vegades també sembren alguna llavor; per tal que després la planta pugui créixer. Si es planta s’ha de regar immediatament després, però si es sembra s’ha de regar abans i no es pot tornar a fer fins que la planta ha germinat.

A la visita, vam veure enciams que encara necessitaran 2-3 setmanes per a que ens els puguem menjar, vam saber que els calçots estaven plantats des del novembre; faves, espinacs, bledes i pèsols que estan creixent molt a poc a poc pel fred i que els molt desitjats coliraves arribarien més endavant.

En Josep ens va explicar que de cara a la primavera-estiu tindrem tomàquets, i que ell i l’Anna intenten plantar varietats tradicionals com poden ser el de Montserrat i el Pera de Girona; carbassó, algerginia, pebrot verd…

I després d’això, a preparar els calçots i les butifarres…Moltes butifarres!!

Fins aviat!!

El Llevat de Nou Barris i Gràcia

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: