Skip to content

Comunicat de suport als treballadors d’autobusos de TMB Saturnino Mercader i Josep Garganté

7 Juliol 2011

Davant la noticia de la petició fiscal de 18 mesos de presó i 18 mesos de multa a raó d’una quota diària de 12 euros –amb la responsabilitat personal subsidiària en cas d’impagament– per al membre de la Trobada Alternativa de Nou Barris Josep Garganté i per a l’anterior president del comitè d’empresa d’Autobusos de Barcelona (TMB) Saturnino Mercader, des de la Trobada Alternativa de Nou Barris expressem el nostre suport cap aquests dos companys i un rebuig frontal al procés de persecució judicial i laboral al qual estan sent sotmesos per part de la direcció de TMB i de la Fiscalia.

El motiu real d’ aquest procés penal és la feina sindical que Josep Garganté –al moment dels fets, portaveu de la CGT d’autobusos de TMB– i Saturnino Mercader van dur a terme per defensar públicament en roda de premsa un treballador sancionat per TMB. En aquesta roda de premsa els dos companys van explicar que, mitjançant una gravació penjada a internet, es va conèixer que un cap de l’empresa havia donat l’ordre de provocar intencionadament un treballador per així poder-lo sancionar amb un major càrrec. La reacció de la direcció de TMB va ser sancionar amb suspensió de 4 mesos de feina i sou en Josep Garganté i en Saturnino Mercader, els quals van guanyar el judici, i també iniciar un procés penal acusant-los d’atacar la intimitat i l’honor del cap de l’empresa i dels comandaments quan van fer referència a la gravació durant la roda de premsa.

A més, aquest atac judicial és l’últim obsequi –“escarpada socialista”– de la regidora Assumpta Escarp abans que deixi el càrrec i passi a mans de CiU, que es trobarà aquesta “patata calenta” damunt la taula. Des de la Trobada Alternativa de Nou Barris considerem que es tracta d’un cas inadmissible de repressió laboral i judicial contra dos companys pel fet d’exercir honestament la seva acció sindical. Per tant, exigim a la nova Direcció de TMB la retirada de la denúncia i, a la Fiscalia, la retirada de tots els càrrecs. Alhora, reiterem tota la nostra solidaritat amb en Josep Garganté i en Saturnino Mercader. De pas, encoratgem la Fiscalia a buscar draps bruts allà on n’hi ha, i no pas a reprimir la legítima acció sindical d’aquests dos companys en la lluita per la dignificació de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de TMB.

Trobada Alternativa de Nou Barris

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: